INFORMARE DE PRESĂ
Ref: Zilele Recoltei
Peste 600 de tone de fructe şi legume vândute, 18 ore de spectacole folclorice de înaltă ţinută, zeci de mii de vizitatori şi spectatori, altfel spus Zilele Recoltei Cluj Napoca, ediţia a VI-a, 2018. Parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Cluj, Asociaţia Produs de Cluj şi Primăria municipiuluiCluj Napoca pentru organizarea oricărui tip de eveniment s-a dovedit viabil, Zilele Recltei 2018 fiind un exemplu în acest sens.
„La fel ca în anii trecuţi, ne-am implicat total pentru a da clujenilor un eveniment de ţinută, un loc în care să aibă ocazia de a-şi face prviziile pentru iarnă, dar şi unul în care familiile sau grupurile de prieteni să se relaxeze. Zeci de producători, meşteri populari, artişti şi ansambluri folclorice au colaborat pentru a face din sărbătoarea recoltei la Cluj-Napoca un eveniment memorabil. Cred că succesul manifestărilor dedicate comunităţilor locale este strâns legat legat de colaborarea dintre autorităţile administraţiei publice locale, motiv care situează Clujul pe un loc fruntaş”, a declarat domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj”.
„Clujenii au avut ocazia să se aprovizioneze cu fructe şi legume proaspete aduse direct din câmp de micii fermieri clujeni, iar faptul că duminică după amiază târgul era plin de lume care cumpăra cele necesare pentru conserve demonstrează oportunitatea şi necesitatea unui asemenea eveniment. Pe de altă parte, formatul evenimentului, diversitatea şi multitudinea produselor expuse pe standuri coroborate cu spectacolele de la scenă şi facilităţile oferite celor mici, au făcut din Zilele Recoltei cel mai importanteveniment desfăşurat în această toamnă la noi în oraş”, consideră domnul Emil Boc, primarulmunicipiului Cluj Napoca.
La ediţia din acest an a Zilelor Recoltei, care a însemnat şi al 80-lea târg organizat de Asociaţia Produs de Cluj, au participat peste 200 de expzanţi,producători de legume fructe, lactate, uleiuri presate la rece, dulceţuri şi conserve. Lor li s-au alăturat artizanii clujeni, care au oferit cunoscătorilor costume populare, bijuterii lucrate manual, obiecte din lemn şi lavandă.